Romsdal Dekk & Antirust AS
Åpningstider
 • Mandag 08.00 - 17.00
 • Tirsdag 08.00 - 17.00
 • Onsdag 08.00 - 17.00
 • Torsdag 08.00 - 17.00
 • Fredag 08.00 - 17.00
Kontakt oss
Romsdal Dekk & A..
Elnesvågen

Romsdal Dekk & Antirust AS

Sletteivegen 5
6440 Elnesvågen
Åpningstider
 • Mandag 08.00 - 17.00
 • Tirsdag 08.00 - 17.00
 • Onsdag 08.00 - 17.00
 • Torsdag 08.00 - 17.00
 • Fredag 08.00 - 17.00
Bytt forhandler
Romsdal Dekk & Antirust AS

Romsdal Dekk & Antirust AS

Sletteivegen 5
6440 Elnesvågen
Åpningstider
 • Mandag 08.00 - 17.00
 • Tirsdag 08.00 - 17.00
 • Onsdag 08.00 - 17.00
 • Torsdag 08.00 - 17.00
 • Fredag 08.00 - 17.00
Bytt forhandler

Dekkenes alder

Har dekkene dine en før-dato?
Som alt annet eldes dekkene dine raskere jo mer du bruker dem, og jo mer blir de utsatt for temperaturendringer eller andre belastninger i omgivelsene.
Jo bedre du tar vare på og oppbevarer dekkene dine, jo lenger vil de prestere bra.

 


Dekkenes alder spiller en svært viktig rolle for bilens sikkerhet og ytelse på veien. Dette er en faktor som noen ganger kan bli oversett av bileiere. Men i likhet med mange andre materialer mister dekkene sine egenskaper over tid, noe som kan påvirke veigrepet og stabiliteten og øke risikoen for punktering og andre skader. Aldring og nedbrytning av materialer er en naturlig prosess som skjer uavhengig av hvor godt dekket er vedlikeholdt.

Det er viktig å huske at dekkets alder ikke bare påvirkes av faktisk kjørelengde, men også av faktorer som lagringsforhold og klima. Hvis dekket for eksempel har vært utsatt for mye sollys, kan dette fremskynde nedbrytningsprosessen.

Hvordan sjekke alder på dekk?

Du kan enkelt sjekke alderen på et dekk ved å se på produksjonskoden som er trykt på siden av dekket. Denne koden, som består av fire sifre, gir informasjon om når dekket ble produsert. De to første tallene angir hvilken uke dekket ble produsert, og de to siste angir hvilket år det ble produsert. For eksempel betyr koden 3217 at dekket ble produsert i uke 32 i 2017.

Hvor lenge varer dekkene?

 

Den generelle anbefalingen er at dekk bør skiftes ut etter ca. 6-10 år, selv om de visuelt sett ser ut til å være i god stand. Årsaken er at gummisammensetningen i dekket endrer seg og mister sin ytelse over tid, noe som kan påvirke bilens veigrep og kjøreegenskaper, og i siste instans din sikkerhet i trafikken.

Ta vare på dekkene dine - Forleng dekkets levetid.

For å unngå for tidlig aldring av dekkene dine, er det flere ting du må huske på:

 1. Kontroller lufttrykket i dekkene - med jevne mellomrom. Dekkslitasjen øker markant hvis du kjører med for lavt lufttrykk. Hvis du for eksempel kjører med 70% av anbefalt lufttrykk, kan dekkens levetid halveres. Du er hjertelig velkommen til et av Dekkpartners lokale verksteder for enkel kontroll av dekktrykket!
 2. Riktig lagring av dekk - Dekk begynner å eldes når du begynner å kjøre med dem - forutsatt at du lagrer dem riktig før du begynner å bruke dem. Dekk skal oppbevares tørt, kjølig og helst mørkt. Felger med felger skal helst oppbevares vannrett, mens løse dekk helst skal oppbevares stående. VI i Dekkpartner tilbyr dekklagring av høy kvalitet som oppfyller alle kriteriene for at dekkene dine skal yte best når du velger å bruke dem. Her kan du lese mer om dekklagring på vårt dekkhotell!
 3. Roter dekkene for jevnere slitasje - Når dekkene er i bruk, bør du rotere dekkene med jevne mellomrom for å få så jevn slitasje som mulig. Det ultimate er å ha samme grad av slitasje på alle dekk, men hvis du fortsatt har noen dekk med større slitasje, bør disse være foran i bilen. Med andre ord skal dekkene i beste stand være bak på bilen.

Vi hjelper deg med å sjekke alderen på dekkene

Hvor gamle er dekkene? Det kan være vanskelig å forstå alderen på dekkene og hvordan de påvirker bilen din, og det er her Dekkpartner kommer inn i bildet. Med over 100 verksteder over hele Norge og en lidenskap for dekk, felger og kjøretøy, er Dekkpartner klar til å hjelpe deg med alle dine dekkrelaterte spørsmål og behov.

Hos oss får du profesjonell hjelp til å fastslå alderen på dekkene dine og forstå hvordan dette påvirker bilens ytelse. Vi gir også råd om hvilke dekk som passer best til din bil, og når det er på tide å skifte dem ut. Hos Dekkpartner jobber vi for at bilen din alltid skal ha de riktige dekkene for å sikre optimal ytelse og sikkerhet.

For oss i Dekkpartner er din sikkerhet på veien alltid vår høyeste prioritet. Vi står alltid klare til å hjelpe deg med å gjøre dekkvalget ditt så enkelt og problemfritt som mulig.