Den store vinterdekktesten 2013 – her er årets vinnere!

DekkPartner var først ute i Norge med å annonsere vinnerne i Tekniikan Maailma (Teknikens Värld i Sverige) anerkjente dekktest som gjennomføres av Testworld i Finland hvert år. I år ble det fransk seier blant de piggfrie.

Årets beste piggfrie
Blant de piggfrie vinterdekkene er det Michelin X-ice XI3 som stikker av med seieren som beste vinterdekk 2013 med en score på 7,6. Nokian Hakkapeliitta R2 følger tett etter med en score på 7,5. Tredje plassen blant vinterdekkene uten pigg er delt mellom Pirelli Ice control og Bridgestone Blizzak WS70, begge med 7,2.

Årets beste piggdekk
Vinneren i klassen for piggdekk ble Nokian Hakkapeliitta 8 med score 8,6. Andreplassen i kåringen av beste piggdekk for 2013 er Pirelli Ice Zero som får en score på 8,5. På tredjeplass kommer Continental Contilce Contact med en score på 8,2 delt med Gislaved Nord Frost 100 som også får 8,2 i score.

Vinneren, Nokian Hakkapelliita 8, er et dekk som inntil nylig har vært forbudt i Norge, og som dermed ikke har vært påtenkt for salg her til lands. Nå rett før vinterdekkene skal på, har imidlertid Vegdirektoratet snudd. De vil gi en midlertidig dispensasjon i to år og tillate dekket på norske veier.
– Dispensasjonen på Hakkapelliita 8 kom imidlertid litt for sent for årets norske vinter, utfordringen nå er at hverken dekkforhandlere eller Nokian sentralt har Hakkapeliiitta 8 tilgjengelig, men Nokian Hakkapeliitta 7 som fikk 8,5 i score i fjor, har vi tilgjengelig, sier Håkon Åmotsbakken hos DekkPartner.

Referansetesten i Norden
Tekniikan Maailma/Teknikens Värld sin årlige dekktest fra Testworld danner grunnlaget for det som ofte refereres til som NAF/Motor-testen i Norge, og som er dekktesten som trykkes i en rekke aviser og tidskrifter.
– I DekkPartner er vi lidenskapelig opptatt av dekk og felg, derfor er det morsomt for oss å kunne være først ute med å dele resultatene fra årets vinterdekktest, sier Håkon Åmotsbakken hos DekkPartner.

Resultatene kan variere noe
– I enkelte år hender det imidlertid at NAF/Motor vektlegger kriteriene i testen litt annerledes, noe som kan ha påvirkning på resultatrekkefølgen her i Norge, sier Håkon Åmotsbakken hos DekkPartner.

Har vinnerdekkene
DekkPartner er Nordens ledende dekk-kjede av frie forhandlere og fører et bredt utvalg fra de ledende dekkprodusentene.
– Som en uavhengig dekk-kjede legger vi vekt på kvalitet, sikkerhet, komfort og god totaløkonomi, så derfor selger vi alle testvinnerne hos oss, bortsett fra Hakkapelliita 8, som heller ingen andre dekk-kjeder har i Norge ennå, sier Håkon Åmotsbakken hos DekkPartner.

Hold deg oppdatert på hva som skjer i dekkverdenen, følg oss på Facebook ved å trykke her!