Lier Dekk og Felg AS
Kontakt oss

Sommerdekk

Skal du kjøpe nye sommerdekk? Husk at valg av riktige sommerdekk avhenger både av biltype, kjørestil og dine forventninger. Alle våre forhandlere drives av profesjonelle fagfolk med lang erfaring og kunnskap som kommer deg til gode. Derfor kan vi alltid anbefale det dekket som er best for deg og din bil.  Dekkpartner har sommerdekk fra de ledende produsentene. Som en fri og uavhengig forhandler fører vi et bredt utvalg der vi legger vekt på kvalitet, sikkerhet, komfort og god totaløkonomi.

Du finner et utvalg av våre bestselgere på denne siden. Ta gjerne kontakt med oss for råd og veiledning om kjøp av nye sommerdekk.

Bytt til sommerdekk

  1. Frist for å bytte fra piggdekk til sommerdekk er første mandag etter 2. påskedag

  2. Frist for å bytte fra piggdekk til sommerdekk er for de nordligste fylker 1. mai.

  3. Bestill time i god tid.

Bestill i tide å skifte dekk

Gitt at det er krav til vinterdekk når det er vinterveilov, og vi bor i et langstrakt land med veldig skiftende vær, trenger de fleste å huske å bytte til sommerdekk senest 15. april. Men ikke vent til siste øyeblikk med å bestille time, men kontakt en av våre 91 forhandlere for å bestille.

Mønsterdybde sommerdekk

Vi bruker sommerdekk det meste av året, og som regel slites de mer per år enn vinterdekk gjør. Derfor er det viktig å holde oversikt over mønsterdybden slik at grepet ikke forringes og sikkerheten risikeres.

Dekk må ha en mønsterdybde på minst 1,6 mm i dekkets hoveddekk. Husk imidlertid at mønsterdybden skal være minst 3 mm for å gi godt grep og sikkerhet på fuktige veier. Kjør innom verkstedet ditt, så sjekker vi for deg.

Dekkhotell for sommerdekk

Vi i Dekkpartner er spesialister på dekk. Vi tar vare på spørsmålene dine, dekk og felger hele året.
Bruk dekkhotellet vårt til ubrukte dekk. Vi lagrer dem ved riktig temperatur (16 grader er optimal) og mørke, alt for å forlenge levetiden til både sommer- og vinterdekk.

Kjøp sommerdekk

Kjøp dekk fra oss. Hvis du trenger hjelp til å bytte dekk, vil vi hjelpe deg med det. Det kan være en god ide å la en profesjonell ta seg av dekkendringene slik at vinklene på hjulene og hjulinnstillingene er riktige. Høyre hjulinnstillinger gir lavere drivstoffkostnader, mindre slitasje, noe som igjen sparer miljøet. I tillegg øker det sikkerheten for deg og dine passasjerer.
 

Velg riktige dimensjoner når du kjøper sommerdekkene dine

Når du kjøper et sett med nye sommerdekk, kan du være sikker på å få all tjenesten du trenger fra oss på Dekkpartner. Vi hjelper deg med alt fra å finne det beste alternativet for deg og bilen din, og hvis du er usikker på statusen til sommerdekkene dine i dag, er du velkommen til å komme inn og vi vil hjelpe deg og se på det. Dimensjonene bilen din må ha på sommerdekkene leses lettest på siden av dekket, men er også oppgitt i registreringsbeviset. Selvfølgelig kan vi også hjelpe deg med å enkelt sjekke hvilken dimensjon du trenger, enten direkte på bilen eller gjennom et reg-nummer-søk, ettersom informasjonen er registrert hos Transportstyrelsen.

Hvordan vet jeg hvor gammelt sommerdekket mitt er?

Du kan enkelt datere sommerdekkene dine selv, ved å se på siden av dekket. Siden år 2000 er det en firesifret DOT-kode som angir alderen på dekket. Hvis DOT-koden for eksempel er 0408, ble dekket produsert i uke 4, i 2008.

Andre indikasjoner på at det er på tide å betale for et par nye sommerdekk er for eksempel:

  1. Når mønsterdybden i dekkene nærmer seg 3 mm, er det på tide å skifte dekkene.

  2. Når mønsterdybden begynner å krype ned til 1,6 mm, er det definitivt på tide å bytte dekk når loven krever det. Et slitt sommerdekk medfører store risikoer, og fremfor alt øker risikoen for vannplaning betydelig.

  3. Hvis du har sommerdekk som er veldig ujevnt slitte. Som regel skal de beste dekkene være på baksiden av bilen, men det aller beste er selvfølgelig å ha så jevn slitasje som mulig.

Finn riktig sommerdekk

Hos Dekkpartner har vi et bredt utvalg av nye sommerdekk fra ledende produsenter. Vi er en uavhengig dekkjede, noe som betyr at vi alltid kan anbefale det beste dekket for kjøretøyet ditt. Vi hjelper deg gjerne med å finne nye sommerdekk som passer til bilen din og felgene. Ta kontakt så hjelper vi deg

Anbefalte sommerdekk