Lier Dekk og Felg AS
Kontakt oss

Dekk til campingvogner og bobildekk

For at du skal kunne reise trygt og sikkert på veien, er det viktig at du sjekker dekkene på campingvognen eller bobilen din ordentlig hvert år før ferien. Bruk sjekklisten vår nedenfor for å være sikker på at bobilen eller campingvogndekkene dine holder mål!

Hvis du oppdager feil eller skader på dekkene dine, hjelper vi på Dekkpartner deg med å finne det riktige dekket til campingvognen eller bobilen din. Vi velger dekk i henhold til det som passer best for bilen din og dine spesifikke behov. For campingvogner og bobiler anbefaler vi hos Dekkpartner å bruke Camperdekk eller C-dekk, da rammen til et C-dekk gir høyere stabilitet både når du står stille og kjører.

Kontroll før hver sesong

I de fleste tilfeller er mønsterdybden på dekkene en god indikasjon på at det er på tide å bytte dekk. Siden campingvogner og bobiler ruller så korte avstander per år (i gjennomsnitt ca. 100-300 og 300-500 mil), påvirkes ikke mønsterdybden på samme måte som for eksempel på en bil. Det du derimot kan se er tørre sprekker og deformasjoner på dekkene. Derfor er det viktig å foreta en grundig inspeksjon av dekkene dine før hver sesong.

Sjekkliste for kontroll:

  1. Dekkmønsterdybde - Vi anbefaler en mønsterdybde på minst 3 mm for godt grep.
  2. Tørre sprekker i siden - Det er vanlig at det oppstår sprekker på sidene av dekkene. Hvis sprekkene er overfladiske og ikke så mange, er det sjelden et problem. Men hvis det er flere dypere sprekker eller sprekker i nærheten av felgkanten, bør dekkene skiftes ut. Kom til en av våre workshops for en sjekk hvis du føler deg usikker.
  3. Lufttrykket i dekkene - Gjennom hele sesongen bør du se godt på lufttrykket i dekkene. Det er viktig at du følger produsentens anbefalinger.
  4. Deformasjon og bobler - Hvis siden på dekkene ser ujevn ut, bør dekket byttes ut, da deformasjon og bobler er et tegn på tretthet i dekket.
  5. Skrå slitasje - Skrå slitasje på dekkene kan skyldes forskjellige årsaker. Hvis noen av dekkene dine er skadet, bør du gå til et av våre verksteder, så hjelper vi deg med å fikse problemet.