Agder Supply AS
Åpningstider
 • Mandag 08.00 - 16.00
 • Tirsdag 08.00 - 16.00
 • Onsdag 08.00 - 16.00
 • Torsdag 08.00 - 16.00
 • Fredag 08.00 - 16.00
LØRDAG 0900-1300 I SESONG
Kontakt oss
Agder Supply AS
Froland

Agder Supply AS

Kristian Birkelandsvei 1
4820 Froland
Åpningstider
 • Mandag 08.00 - 16.00
 • Tirsdag 08.00 - 16.00
 • Onsdag 08.00 - 16.00
 • Torsdag 08.00 - 16.00
 • Fredag 08.00 - 16.00
LØRDAG 0900-1300 I SESONG
Bytt forhandler
Agder Supply AS

Agder Supply AS

Kristian Birkelandsvei 1
4820 Froland
Åpningstider
 • Mandag 08.00 - 16.00
 • Tirsdag 08.00 - 16.00
 • Onsdag 08.00 - 16.00
 • Torsdag 08.00 - 16.00
 • Fredag 08.00 - 16.00
LØRDAG 0900-1300 I SESONG
Bytt forhandler

Tips til vinterklar bil

Mange velger å reise på bilferie i vinterhalvåret, og vi ønsker å dele våre beste tips til vinterferie og turer til familie og venner. Med tusenvis av trafikanter på veiene, skiftende veiforhold og barn i bilen, kan du få en tryggere og morsommere reise til målet gjennom de riktige forberedelsene.

Bra, men ikke glem selve bilturen til og fra destinasjonen. Å reise på vinterferie eller hjem til familie og venner kan, med de rette forberedelsene, være et herlig og avslappende øyeblikk hvor du, full av forventning og latter, har tid til å henge sammen som familie.
Før du begynner å tenke på hvilke spill som er best i bilen, sørg for at reisen er så trygg som mulig. Du er ikke de eneste som reiser bort denne vinteren. I jula, som er en av de mest trafikkkrevende og ulykkesutsatte periodene i året, er rundt to millioner bilister ute på veiene.

vintersemester | Dekkpartner

Sjekk bil og utstyr

Start i god tid slik at du har mulighet til å utbedre eventuelle feil og mangler før reisen. Gode ​​ting å sjekke er kjølevæske, motorolje og spylervæske, men også å sjekke bilbatteriet og inspisere vindusviskerne. En enkel utskifting av vindusviskerne kan være forskjellen på en trygg og usikker reise der snøen driver ned og sikten er begrenset.
Det høres kanskje litt rart ut om vinteren, men ikke glem å ta med solbriller med polariserte glass da de motvirker refleksjoner fra sol og snø, og lys fra møtende biler. Fungerer billysene? Til tross for at det er ekstremt viktig å se og bli sett i trafikken, mangler tusenvis av bilister fungerende hel- og nærlys, posisjonslys, blinklys og bremselys.
Sjekk også at mønsterdybden på dekkene er minst 3 millimeter, noe som er lovpålagt. Vi anbefaler imidlertid både å sjekke dekkets tilstand og også bytte den når mønsterdybden er minst 4 mm. Vi antar at alle som eier bil allerede kjører med vinterdekk, men dersom du låner eller leier bil er det viktig å dobbeltsjekke at den er utstyrt med riktige dekk.

Planlegg turen på forhånd

Hvor skal du? Siden deler av Norge er dekket av snø mens andre deler har barmark, og det er piggdekkgebyr mot piggdekk i , er det viktig å planlegge turen etter de rådende forholdene. Hold deg om mulig til større, gjerne sentrumsadskilte, veier da disse vanligvis brøytes først. Sørg for at varseltrekanten, førstehjelpsskrin, ekstra tepper, refleksvest, startkabler, slepetau, jekk, felgkryss og lommelykt er plassert på et lett tilgjengelig sted i tilfelle en ulykke.

Juster hastigheten

Selv om bilen er utstyrt med ABS-bremser, anti-sklisystem og vinterdekk, er det til syvende og sist førerens konsentrasjon, følelse og handlinger som er mest avgjørende for en trygg reise. Vær ute i god tid, hold avstand og ikke ha det for travelt. Er det glatt på veiene, kan en liten fartsøkning være nok til at bilen mister grepet og havner i grøfta. Husk at det er fare for utglidning i daler, synkehull og bruer, selv om det er null grader ute.

Gjør bilturen til en morsom opplevelse

Har du kun voksne medpassasjerer kan det være greit å prate en stund, men for å unngå mangel på samtaleemner laster du opp en fin podcast som medpassasjerene dine kanskje vil sette pris på. Hvis det er barn i bilen, er det flere måter å aktivere dem på. Selv om du har mobiltelefoner, nettbrett og skjermer med spennende filmer, er det hyggelig å henge med og organisere bilspill. Her er noen tips:

 1. Bokstavleken. Leken går ut på om at man først blir enig om tema (film, sted, kjendis osv.), og deretter starter første person med å si et navn eller ord innen denne kategorien.
 2. *Stein saks papir.
 3. Et skip kommer lastet.
 4. Bynavn fra A til Å.
 5. Hvem er der? Noen tenker på en kjent person, de andre stiller spørsmål i rekkefølge som bare kan svares ja eller nei.
 6. Avstandsspillet. Sjåføren velger en gjenstand lenger langs veien, de andre lukker øynene og roper når de tror bilen passerer gjenstanden. Nærmest vinner.

Ta gjerne med et brett der barna kan oppbevare kortspill, tegneblokker og blyanter, aviser, drikke eller bøker. Gjør baksetet ekstra koselig med parasoller, tepper og puter. Ikke bare kjøp søtsaker og brus, men forbered deg med smørbrød, bananer, agurk og gulrotstaver for å unngå høye sukkertopper. Og for all del ikke glem våtserviettene. Fin tur.